scale-up Dwarfs

Succesvolle nieuwe kapitaalronde (Series B) om nieuwe online merken te acquireren en in Europa te laten groeien.

Utrecht – 29 November 2022 | Om nieuwe overnames te kunnen doen heeft E-commerce scale- up Dwarfs (www.dwarfs.com) 30 miljoen aan groeikapitaal opgehaald bij nieuwe en bestaande aandeelhouders. Deze financiële versterking volgt op de €30 miljoen die het bedrijf eerder in augustus 2021 ophaalde om toentertijd het hoge tempo van acquisities bij te benen.

Demian Beenakker (CEO en medeoprichter) licht toe: “Wij zijn zeer tevreden met deze financieringsronde. Dwarfs is nu uitstekend gepositioneerd om te kunnen gaan profiteren van de kansen die de turbulente e-commerce markt op dit moment biedt. Sinds het begin van dit jaar zijn de marktomstandigheden grillig, mede door de oorlog in de Oekraïne, de snelle stijging van energieprijzen, dure grondstofprijzen en de post-covid terugkeer van consumenten in de winkelstraten. Tegen dit decor heeft Dwarfs de stormachtige omstandigheden succesvol doorstaan en onze investeerders hebben onze veerkracht opnieuw beloond met een succesvolle nieuwe kapitaalronde. Op dit moment zien wij in de markt nieuwe kansen voor sterk gefinancierde aggregatorszoals wij om goed presterende merken tegen lage prijzen te acquireren. Als first-mover en enige aggregatorin de Benelux die, naast Amazon, sterk aanwezig is op Bol.com, zijn we uitstekend gepositioneerd hiermee ons voordeel te doen.”

Op korte termijn zal Dwarfs zich blijven concentreren op de omzet- en margegroei van de bestaande portfolio van de inmiddels vijftien overgenomen merken, goed voor een omzet van ca. €40 miljoen. Afgelopen anderhalf jaar heeft het bedrijf ook eigen software ontwikkeld en een op maat gemaakt operationeel platform gebouwd waarop de overgenomen merken zijn geïntegreerd. Hiervan profiteren dus niet alleen de huidige merken, maar ook de integratie en operatie van nieuwe acquisities. Daarbij is de huidige acquisitiepijplijn met een omvang van ongeveer 100 miljoen omzet goed gevuld. Hiervan is ca. 10 miljoen concreet en opportuun.

Beenakker: Wij zijn ervan overtuigd dat wij onze groei de komende jaren kunnen voortzetten. De online consumentenbestedingen zien we langzaam maar zeker terugkeren naar het niveau van voor aanvang van de Covid-periode. Daar bovenop zien wij dat de transportkosten nu aanzienlijk lager zijn dan aan het begin van het jaar en een positieve impact hebben op onze marges. Door deze recente marktbewegingen, in combinatie met onze succesvolle financieringsronde, is Dwarfs dus uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de stabiele groei van marketplaces die de komende jaren is voorzien in Europa.”

Beenakker geeft verder aan dat nu, naast andere zaken, de organisatie tezamen met het in-huis ontwikkelde technologieplatform en gecentraliseerde Europese infrastructuur op de rit staat, nieuwe merken efficiënt en effectief opgeschaald kunnen worden door heel Europa. “Dit indachtig zien we er enorm naar uit om tempo te maken met de geweldige merken die we in de markt op het oog hebben, die zakelijk actief zijn in niche segmenten producten en minimaal een netto winst van €500.000 realiseren.”

Dwarfs heeft momenteel 35 medewerkers. De online merken van Dwarfs: Coninx, CopaDesign, Mizzo, Vita5, GadgyLitollo, Calmzy, Nevali, Kalm, Stilemo, Cheferone, Espada, Zindoo, Yolora, Strettler, StangVollby, LauraFerini, Homra, Daumonet, Bagfitter, Snoozle.

Business