Prullenbak 3 vakken

Een prullenbak met 3 vakken van Homra een uitstekende optie als je je afval efficiënter wil scheiden én ruimte wil besparen. Deze prullenbakken bieden drie afzonderlijke compartimenten voor het scheiden van afval. Op die manier kan je onder andere papier, plastic, glas en groenteafval makkelijk scheiden.

Waar moet je op letten als je een nieuwe prullenbak koopt? Als je rekening houdt met de afmetingen, inhoud, stijl en extra functies zoals sensorbediening gaat je zoektocht naar jouw meest geschikte afvalemmer een stuk vlotter verlopen.

Afmetingen van de prullenbak:

Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van een prullenbak met 3 vakken is de beschikbare ruimte in je huis of appartement. Check de grootte van de ruimte waar je de prullenbak wilt plaatsen. Op die manier heb je een goed idee van de afmetingen die je nodig hebt. Zoek vervolgens naar prullenbakken met 3 vakken die binnen deze afmetingen passen en laat voldoende ruimte over voor het openen en sluiten van de deksel en het legen van de vakken.

Capaciteit:

Naast de afmetingen, is het ook belangrijk om te overwegen hoeveel afval je gaat scheiden met je prullenbak met 3 vakken. Kijk naar de capaciteit van de prullenbak. Die wordt vaak uitgedrukt in liter of gallon, en kies een prullenbak die bij je afval scheidingsgewoonten past. Heb je een gezin met 2 kinderen? Kies dan zeker voor een grote afvalemmer met 3 vakken. Deze hebben vaker een grotere capaciteit dan prullenbakken met één vak. De Homra Nexo met 3 vakken heeft bijvoorbeeld een capaciteit van 72L (2x12 + 48 L). De Homra Maxer heeft dan weer een inhoud van 60L (3x20L)

Stijl:

Een prullenbak met 3 vakken is niet alleen een praktisch hulpmiddel voor het afval scheiden. Het kan ook een stijlvolle aanwinst zijn voor je huis. Kies een design prullenbak die bij de stijl en het decor van je huis past, of die opvallend genoeg is om als blikvanger te dienen. De prullenbakken van Homra zijn dan ook beschikbaar in verschillende kleuren. Zo vind je telkens een afvalemmer die past in je interieur. 

Extra functies:

Sommige afvalemmers met 3 vakken hebben extra functies die het gebruik en het onderhoud ervan vergemakkelijken. De Homra Nexo is bijvoorbeeld voorzien van handige sensorbediening. Ook is het RVS vingerafdrukvrij en vuilafstotend. Handig is het extra lekbakje van 4L voor groenteafval.

Prijs van de prullenbak:

Uiteraard speelt ook de prijs een belangrijke rol. Laat je niet vangen door een afvalscheidingsprullenbak van enkele tientjes. Voor een kwaliteitsvolle prullenbak met 3 vakken mag je rekenen op minstens € 140,-. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat de prijs varieert naargelang de afmetingen, de capaciteit, de stijl en de extra functies, dus neem de tijd om verschillende opties te bekijken voordat je een beslissing maakt.

Wat nu?

Met deze tips in gedachten, kun je gemakkelijk de juiste prullenbak met 3 vakken voor je huis of appartement kiezen. Door rekening te houden met bovenstaande tips wordt het kiezen van jouw nieuwe afvalemmer kinderspel! Zo kun je je afval efficiënter scheiden en tegelijkertijd ruimte besparen in je huis of appartement.

AfvalbakkenPrullenbakken

Prullenbakken

Bekijk alles